Skip to content

Pico De Gallo

22 september, 2012
tags:

En helt fantastisk god salsa som passar bra till tacos, enchiladas och quesadillas. Salsan innehåller habanero som är en av världens starkaste chilifrukter, låt inte det avskräcka er, salsan blir superstark men väldigt, väldigt god. Pico De Gallo betyder ”tuppens näbb”.

Receptet är knyckt från den fantastiska kokboken ” Mexikanska Dukfläckare” av Gabriella Villgrán Backman.

  • 2 hårda (lite omogna) persikor eller nektariner
  • 1/2 hackad rödlök
  • 1/2 Habanero
  • 1/2 pressad lime
  • 1/2 tsk salt
  • Korianderblad

Skala och hacka persikorna, blanda med löken och pressa över limen. Ta bort fröna och kärnhuset ur habaneron och finhacka (tänk på att habaneron är hysterikst stark, använd gärna gummihandskar när du arbetar med chilin), lägg ned i salsan tillsammans med hackad koriander och smaka av med salt. Låt stå minst en halvtimme och dra innan servering.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: