Hoppa till innehåll

Ägg Benedict / Ägg Florentine

21 september, 2013

Ägg Benedict

Jag har ganska länge funderat på att göra Ägg Benedict och nu blev det till slut av. Jag har försökt att hitta ursprunget till receptet utan att lyckats, det tycks finnas hur många varianter som helst. Gemensamt är dock någon form av skinka, bröd, pocherat ägg och hollandaisesås, väldigt gott, mycket smör och ägg, en perfekt helgfrukost.

Grilla brödet i en het grillpanna så att blir vackra grillränder på det. Koka upp 1½ liter vatten tillsätt 1 msk 12% ättika 2 tsk salt, sänk värmen så att vattnet sjuder. Knäck ägget i en skål och tippa ned det försiktigt i det sjudande vattnet, låt sjuda i 3-4 minuter. Ta upp ägget med en hålslev och lägg ned i kallt vatten för att avstanna kokningen, låt rinna av på hushållspapper och trimma till kanterna med en kniv. Lägg ett salladsblad och skinka på brödet, lägg på det pocherade ägget och toppa med hollandaisesås, avsluta med några varv på svartpepparkvarnen.

Ägg Florentine

Ägg Florentine

Följ receptet för Ägg Benedict men byt ut skinkan mot färsk spenat. Stek spenaten snabbt i lite smör tills den blir mjuk, krama ur vätskan, salta och peppra.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: