Hoppa till innehåll

Fattiga riddare

14 februari, 2015

Fattiga Riddare

Fattiga riddare har jag inte ätit på evigheter, jag har för mig att min farmor gjorde fattiga riddare till mig och min bror när vi var små. Funkar utmärk som en god men onyttig frukost tillsammans med till exempel jordgubb och blåbärssylt, eller som efterrätt med sylten spetsad med mörk rom.

  • Vitt bröd
  • 1 ½ dl mjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • Salt
  • Smör
  • Blåbär och jordgubbssylt
  • (Mörk rom)
  • Florsocker

Vispa ihop smeten och tillsätt en gnutta salt. Skär bort kanterna på brödet och skär det i trekanter. Doppa brödet i smeten, se till att smeten sugs in ordentligt i brödet. Låt droppa av och stek på medelvärme i rikligt med smör tills brödet är gyllene.

Lägg upp riddarna på en tallrik, ringla över uppvärmd sylt och sikta över florsocker.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: