Skip to content

Lågtempererad högrev med mynta, honung och vita bönor

10 maj, 2015

högrev

 

Ett fantastiska sätt att laga kött på är att utgå från den innertemperatur som köttet ska ha när det är färdigt och tillaga köttet på den temperaturen i ugnen. Köttet blir helt jämnt tillagat, saftigt och naturligtvis väldigt gott. Så gjorde jag med den här högreven som jag serverade med ett smör blandat med honung, mynta och vitlök, tillsammans med ett mos på vita bönor med citron blev det en riktig höjdare.

  • Högrev av god kvalitet
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Olivolja

Salta och peppra köttet ordentligt och bryn det i smör och olivolja i en het panna. Baka köttet i ugnen på 70 grader tills innertemperaturen är densamma. Detta tar lång tid men ha tålamod, kontrollera med en termometer om köttet är färdigt.

Smör

  • Rumstempererat smör
  • Vitlök
  • Honung
  • Mynta
  • Salt
  • Salt Peppar

Pressa i en gnutta vitlök i smöret, inte för mycket, vitlöken ska inte dominera. Tillsätt honung, hackad färsk mynta och smaka av med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur till servering.

Bönor

  • 1 burk färdigkokta vita bönor
  • 1 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Peppar

Mosa bönorna med en gaffel, tillsätt rivet citronskal, honung och olivolja.  Pressa citron en och smaka av bönorna med citronjuice,  salt och peppar.

Skär upp köttet, lägg det på en tallrik och klicka ut smöret ovanpå, servera med de mosade bönorna och dekorera med små blad av myntan.

En rätt jag verkligen kan rekommendera,  kombinationen av sötman i honungen och syran i citronen tillsammans med myntan var en verklig höjdare och köttet var inte heller illa. Till detta drack jag ett spanskt vin, GR-174, ett kraftfullt vin med mycket frukt, GOTT!

Receptet kommer i stora del från SvD.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. 19 maj, 2015 12:20

    fantastic!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: