Skip to content

Entrecôte med svart vitlök, adzukibönor, rostad manchego och körvel.

24 maj, 2015

Entrecôte

Nya kombinationer är alltid kul att pröva, ibland så funkar det mindre bra och andra gånger så blir det en riktig fullträff. Svart vitlök har jag bara använd någon gång förut, det är fermenterad vitlök som inte alls smakar vitlök, den har en lite söt, lakritsliknande smak. Tillsammans med körvel med sin anissmak blev det en riktigt bra kombination. Den rostade manchego-osten blev en ny upplevelse som jag verkligen gillade, den blev lite mjuk på insidan med ett knaprigt yttre, gott.

  • Entrecôte
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Olivolja
  • Adzukibönor (blötlagda i minst 8 timmar)
  • Svart vitlök
  • Hett vatten
  • Manchego
  • Körvel
  • Flingsalt

Sjud bönorna i väl saltat vatten i cirka 40 minuter tills de är al dente.

Mosa den svarta vitlöken med gaffel i lite hett vatten, passera genom en sil. Rör i några droppar olivolja och smaka av med salt.

Salta och peppra ordentligt på köttet, stek det i en blandning av smör och olivolja på hög värme. Sänk värmen en aningen och stek tills du är nöjd (!).

Bryt manchegon i mindre bitar och lägg de på ett ugnssäkert fat med en aning olivolja i botten. Rosta på högsta värme med grillen på i ugnen tills de börjar att få färg, se upp, det går ganska fort.

Så, då är det bara att skära upp köttet och lägga upp allt, avsluta med lite flingsalt. Inte så mycket till matlagning kanske, men nya kombinationer och smaker (för mig).

 

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: