Skip to content

Ugnsbakad fjällröding med grön & vit sparris och beurre blanc-sås

13 juni, 2015

Fjällröding

Oj vad mycket sommar på en och samma tallrik! Härliga primörer i form av vit och grön sparris och färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli!

  • Fjällröding
  • Citron
  • Dill
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

Skölj rödingen under kallt vatten och torka den torr med hushållspapper, krydda med salt och peppar. Fyll fisken med tunt skivad citron, dill och några klickar smör, slå in fisken i folie och baka i ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter. Rödingen är färdiga då köttet lossnar enkelt från benen.

  • Färskpotatis
  • Vit sparris
  • Grön sparris
  • Salt
  • Citronsaft

Skölj och skala den vita sparrisen och dela den i bitar, skölj den gröna sparrisen och forma topparna vackert. Koka potatisen i saltat vatten med citronsaft i, koka sparrisen al dente i samma vatten.

Beurre Blanc

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 schalottenlök (finhackad)
  • 250 g osaltat smör (rumstempererat)
  • 3/4 dl vitt vin
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Fint rivet citronskal

Fräs löken i lite smör utan att den tar färg, tillsätt vin och vinäger, reducera till cirka 2 msk vätska återstår, stäng av värmen. Vispa ned det rumstempererade smöret i omgångar till såsen tjocknar, tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar. Fantastisk sås som är galet god!

Lägg sparris och potatis mitt på tallriken, lägg filéer av rödingen ovanpå, häll över såsen.

GOTT!

 

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: